4 Kasım 2010 Perşembe

Guy Fawkes, yada ideallerimizin peşinde koşabiliyormuyuz..


Remember, remember the Fifth of the November,

The gunpowder treason and plot,

I know no reason why the gunpowder treason should ever be forgot.

unutulmaması gereken insanlardan biridir tarihteki.. neden ki unutulmamalı? neden umursamalıyız?  

 "Geçen her gün, sessiz sedasız kabullenilen yaptırımlar, insanların giderek daha çok sahip oldukları şeylerin kölesi olmaya başlaması ve bu başkaldırışı dile getirmeye bile korkar hale gelişimiz..." anlamsız mı tüm bunlar? ANARŞİK Mİ OLCAKSIN LAN BAŞIMIZA! mı dedirtiyor? öyleyse zaten bambaşka yerlerdeyiz bambaşka şeyleri görüyoruz baktığımız hayatta. 

Guy Fawkes, bir vatan hainidir ve bununla gurur duyulur.. neden? bir vatan haini ile neden gurur duyulur?

Hepimize, baskın düzenin tek hakim olmadığını, olamayacağını, "fikirlerin, yok edilemez olduğunu" hatırlattı. belki başarısız oldu yaratmak istediği terör de, anarşik düzene giden adım başarısızlıkla sonuçlandı, krallar yaşamaya devam ederken o öldü ve hain ilan edildi ama bu ona kahraman sıfatı yapıştırmamız için yeterli oldu. kimseyi öldürmeden değişimin adımını attı hemde. asıl kahramanlık bu değilmidir? o içimizden sökülüp atılmak için her gün her an yokedilmek için çabalanılan başkaldırma güdümüzü, insan olmamızın temelinde yatan "düşüncelerimizi" sindirmeye çalışanlara karşı direnmemizin , esin kaynaklarından biri deilmidir kendisi?


3 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

"Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirler kurşun geçirmez!"

V.

HappinessAttempts dedi ki...

Açıkçası onun bu eylemi yaparkenki amacının devletin dayatmalarına baş kaldırıp halka kendi özgürlüklerini farkettirmeye değilde, katolik protestan gerilimine dayandığı söylenir. Ama şuna katılmamak elde değil; "kimseyi öldürmeden değişimin adımını attı hemde. asıl kahramanlık bu değilmidir?" Gerçekten öyledir. tarihi değiştiren olaylar hep kanla yazılmıştır. Şu dünyada insan öldürerek sözde kahraman olanlara inanmaktansa Guy Fawkes'i takip etmeyi tercih ederim!

Yorum Gönder